Enterprise Release Management

De verbindende factor

Enterprise Release Management

Domein overstijgende processen, in combinatie met complexe IT-ketens en een voortdurende behoefte aan verandering; een mooi recept voor chaos en inefficiëntie. Enterprise releasemanagement zorgt ervoor dat u weer controle krijgt over uw IT-landschap en alles wat daar voortdurend in verandert. Enterprise releasemanagement is het procesmatig plannen, opleveren en implementeren van gebundelde IT-wijzigingen. Enterprise releasemanagement is domein- en proces overstijgend en zorgt voor een gecontroleerd releaseproces zowel voor complete IT-ketens als voor individuele IT-ketens. Enterprise releasemanagement is zinvol bij releases die zich kenmerken door:

  • Een brede scope aan wijzigingen
  • Veel variatie in doorlooptijden en release momenten
  • Deelname van meerdere bedrijfsonderdelen
  • Hoge risico’s door systeem (on)beschikbaarheid tijdens de releases
  • Een hoge mate van complexiteit en onderlinge afhankelijkheden

Enterprise release management als luchtverkeersleider

U kunt de rol van Enterprise releasemanager vergelijken met de luchtverkeersleider van een druk vliegveld. De luchtverkeersleider moet ervoor zorgen dat de vliegtuigen volgens een strak schema vertrekken zonder met elkaar in botsing te komen. De hoge druk op het schema en de grote complexiteit zorgen voor een verhoogd risico op ongelukken. De luchtverkeersleider speelt daarin een cruciale rol. Hij moet zorgen voor inzichtelijkheid en een gestroomlijnd proces en hij moet conflicten voorkomen. Bij complexe IT-releases is het eigenlijk niet anders.

Het filmpje laat zien dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, maar dat een strakke regie ervoor zorgt dat je ook onder hoge druk alles onder controle houdt.

Meer informatie?

Wilt u weten wat Marcadus u kan bieden mbt Enterprise Release Management:

Ja, ik wil een afspraak maken!

Meer informatie?