Insight

Data driven

Een succesvolle verandering begint met het juiste inzicht

Marcadus is een dienstverlener op het gebied van data gedreven oplossingen. Met onze gestructureerde en bewezen methodiek helpen wij om inzichten te genereren die zorgen voor een betere besluitvorming op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Als strategisch partner van Celonis, de marktleider op het gebied van Process Mining, helpen wij onze klanten om hun eigen potentieel optimaal te benutten.

Process Mining

Process Mining is een analytische discipline voor het ontdekken, bewaken en verbeteren van processen zoals ze werkelijk zijn, dit op basis van de reeds beschikbare data in de organisatie.  Het is uitermate geschikt om grip te krijgen op complexe processen, met veel varianten of meerdere bronsystemen en kan zo verborgen potentieel ontdekken.

Op basis van actuele (real time) data wordt het werkelijk uitgevoerde proces gereconstrueerd, wat gebruikt kan worden om het proces te ontwerpen, te bewaken, te controleren (compliance) en frictie te ontdekken.

Process Mining biedt objectieve, op feiten gebaseerde inzichten, afgeleid van werkelijke gegevens. Dit vormt de basis waarmee u uw bedrijfsprocessen kunt controleren, analyseren en verbeteren.

Celonis EMS

Sinds 2016 zijn wij partner van Celonis en implementeren wij gezamenlijk de Celonis Process Mining technologie. Het Celonis Execution Management Systeem is meer dan alleen Process Mining. Het is een uitgebreid platform met diverse technologieën met als doel om processen en organisatie te verbeteren, volgens de Measure-Know-Act filosofie.

Measure

Celonis EMS bevat tientallen voor-gedefinieerde connectoren waarmee connecties opgezet kunnen worden met een breed scala aan bronsystemen. De connectoren zijn real-time, zodat eventuele frictiepunten direct waargenomen kunnen worden. Daarnaast bevat het platform vele best-practice-dashboards die gebruikt kunnen worden om direct sturing te geven op de belangrijkste proces KPI’s.

Know

De dashboards kunnen gebruikt worden om de verschillende proces varianten te doorgronden en op zoek te gaan naar verbeteringen. De bedrijfsprocessen kunnen getoetst worden tegenover het gewenste proces en met behulp van krachtige statische analyses zal Celonis aangeven wat mogelijke root causes zijn van ongewenste afwijkingen.

Act

Naast inzichten biedt het Celonis EMS ook de mogelijkheid om direct in te grijpen op deze bevindingen. Door middel van Machine Learning technologieën wordt aangegeven waar mogelijk frictie kan ontstaan. Op basis hiervan worden taken aangemaakt, die automatisch of door een medewerker uitgevoerd kunnen worden. Het Celonis EMS is een krachtig, compleet platform, die zijn waarde continu opnieuw bewijst bij tal van toonaangevende bedrijven.

 
 
 

Meer weten?

Wilt u meer weten of de mogelijkheden die Celonis Process Mining u kunt bieden, neem dat gerust contact met ons op. In een vrijblijvend gesprek vertellen wij u er graag over. Een oriënterende demonstratie is bij vele bedrijven het begin geweest van een succesvol traject ten aanzien van procesoptimalisaties en compliance. De mogelijkheden om echt gebruik te maken van uw eigen potentieel door inzicht en de capability om direct te kunnen handelen (en daardoor blijvend efficiënt te blijven) hebben zich op verschillende gebieden bewezen. Mail ons op info@marcadus.com