Process Mining

Snel inzicht in hoe het proces echt loopt!

Process Mining

De Griekse filosoof Heraclitus zei het al: 'Verandering is de enige constante'. Dat geldt ongetwijfeld ook voor uw bedrijf; gewijzigde marktomstandigheden, overnames, nieuwe bedrijfssoftware en tal van andere initiatieven zorgen ervoor dat de situatie van gisteren, anders is dan die van vandaag. Een duidelijk beeld krijgen van de werkelijke procesgang en risico's, en waar verbeteringen mogelijk zijn, lijkt soms onbegonnen werk.

Process Mining kan u echter helpen!

Process Mining is een tool die gebruik maakt van de data die al in uw bedrijfsapplicaties ligt opgesloten. Process Mining filtert zogenaamde 'digitale voetstappen' uit de systemen, en zet deze om in processchema's. Zo ontstaat een complete weergave van hoe het proces zich écht afspeelt. De oneindige analysemogelijkheden die dit biedt, levert voor een groot aantal afdelingen bruikbare en belangrijke informatie op.

 

 

Wij zijn te gast geweest bij het RTL7 programma Ondernemend Nederland om onze visie op process mining toe te lichten. Wilt u weten wat process mining voor uw organisatie kan betekenen, bekijk dan hier de herhaling van het TV-item.

Alvorens we met systeem implementaties aan de slag gaan, wil ik als ICT Manager een perfecte weergave hebben van hoe de processen in het bedrijf lopen.

Als interne auditor, wil ik zien hoe het proces écht loopt. Conflicten in verantwoordelijkheden en risico’s merk ik op en stem ik af met de business.

Als Lean Black Belt wil ik zien waar ‘waste’ zit in het proces. Van de verbeterinitiatieven wil ik de gerealiseerde verbeteringen kunnen aantonen.

Als productie manager gebruik ik process mining om de processen in mijn afdeling te bewaken. ‘Rework’ activiteiten moeten onderzocht en gereduceerd worden.

Inzetten van Process Mining

Het inzetten van Process Mining is nooit een op zichzelf staand doel. Het is een middel om bepaalde bedrijfsdoelstellingen te behalen. Om ervoor te zorgen dat deze doelstellingen ook echt gerealiseerd worden, is een juiste aanpak van groot belang. Anders worden de resultaten die de tool te bieden heeft, niet geaccepteerd door de organisatie. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. Zoals; welke Process Mining software is het meest geschikt voor mijn organisatie? Hoe presenteer ik de output aan mijn organisatie? En: hoe kunnen wij met deze tool de juiste verbeterinitiatieven uitvoeren?

Met onze bewezen implementatiemethode kunnen wij u hierbij helpen.

Meer informatie

Wilt u weten wat Marcadus u kan bieden mbt Process mining:

Ja, ik wil een afspraak maken!

Meer informatie